RS232gui problem...

Lola
Posts: 1
Joined: Thu Nov 04, 2010 7:47 am

RS232gui problem...

Postby Lola » Thu Nov 04, 2010 7:53 am

Dear Lubin,

I will be using the blockset as part of my graduation project so I was testing the different functions of the microchip dspic 30f 4013 before starting. The TX block however is the only block that hasn't functioned properly. I am using a simple program using an ADC input and a TX as the output, the pin does generate a signal ( shown on an scilloscope) but the graph is not appearing on Matlab, and the bytes in the rs232gui show wither \ or / or - . I have attached my program, please let me know what I have done wrong.

Thank you :)
Attachments
test2010_4.mdl
(27.39 KiB) Downloaded 122 times

LubinKerhuel
Site Admin - Expert
Posts: 616
Joined: Wed Mar 07, 2007 11:23 pm
Location: Marseille - France
Contact:

Re: RS232gui problem...

Postby LubinKerhuel » Thu Nov 04, 2010 2:33 pm

It should works : low % error on the transmission speed.

you can check the following points :
- Is the dsPIC running at 2.5 MIPS (make a output pin to toggle at a defined freuqency and check that you get this frequency with your scope).
- Are you oppening the correct port COM . check with hyper terminal, (or real term that is a free hyperterminal quite good). Try to short circuit Rx and Tx pin of the computer and to see that the computer is receiving char sent through the keyboard.

What type of interface converter are you using for connecting the chip to the PC ?

I could not help more on this as I see no real reasons.


Return to “dsPIC Peripherals”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest