Search found 36 matches

by Bobes
Fri Mar 04, 2011 11:49 pm
Forum: bug reports
Topic: PWM module 1 and 2
Replies: 5
Views: 2883

Re: PWM module 1 and 2

ok, thanks, I see I should update my compiler, I think I have still the version that I have installed about a year and half ago
by Bobes
Thu Feb 24, 2011 1:07 am
Forum: bug reports
Topic: PWM module 1 and 2
Replies: 5
Views: 2883

Re: PWM module 1 and 2

Hi Lubin, well I do not have the exact model on me now, not that it is a secret, its not my own project. So I have made a simple model (attached), which will give an error described above. When I add another motor PWM module (#1), then it works fine. I would guess that there is something in the firs...
by Bobes
Tue Feb 22, 2011 3:06 pm
Forum: bug reports
Topic: PWM module 1 and 2
Replies: 5
Views: 2883

PWM module 1 and 2

Hello, We have experienced problems when using only second PWM module on dsPIC33fj128mc804. it does not compile correctly. Log is enclosed. When we added the first PWM module, it works fine. Another "bug" is when we use both modules and different periods: both generate constant PWM visible in worksp...
by Bobes
Wed Nov 17, 2010 11:13 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: QEI module
Replies: 4
Views: 5606

Re: QEI module

Well, I should have posted this sooner, but this is the code modification for 2 encoders, on dsPIC33fj128mc804 #include <p33FJ128MC804.h> void QEIInit(void){ //QEI configuration register POS1CNT = 0; // Set Current Position MAX1CNT = 0; // Use QEI in 2x mode POS2CNT = 0; // Set Current Position MAX2...
by Bobes
Wed Jun 09, 2010 6:00 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

Hi I have tried the new version, I have problems with the GCB command which seems not to be implemented in 2009a for embeded matlab. I have tried to work around this (passing the parameter by wire), there is still some small hinch I need to work out (mask = get_param(gcb,sprintf('filter_%d_mask',i))...
by Bobes
Fri May 07, 2010 11:48 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

I have some further problems with buffers, I have started using more Rx and Tx blocks, Rx seems fine, but I dont see where to set Rx block for buffer which stores filtered data... Does the filter -> buffer feature work? on Tx: when I set Tx buffers 1 2 3, and then for three Tx blocks use 1 2 and 3 i...
by Bobes
Sat Apr 10, 2010 1:32 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

I will try to work that out, but it was done automaticly by MPLAB, when I used It to compile manually.. I did not change anything
by Bobes
Tue Apr 06, 2010 11:44 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

When I use MPLAB, it works both ways (debug, release)... Config Bits: There are differences on F80002 and F8000E... not that I do know why, but somehow It does not seem unexpected I guess that the problem can be in F80002, as that is the difference between working and not working... update: I am loo...
by Bobes
Tue Apr 06, 2010 9:51 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

new fact: I have noticed similar behavior with I2C: my colleague is implementing I2C, He is not using I2C part of the block-set for sending and reading data, but he is using C-call. When we compiled through matlab, there was a problem with reading sequence, but when we used generated c code in MPLAB...
by Bobes
Sun Apr 04, 2010 11:30 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

somethink strange... I am trying to get the ECAN alive (actually I am using just 2.0A) when I compile the model in MATLAB, It get stuck after it transmits the message (I have USB-CAN to monitor the bus) when I loaded the generated C code into MPLAB and run the debuger mode, or even compiled it in MP...
by Bobes
Sat Apr 03, 2010 2:57 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

When I use the "configure ECAN1" block from the "blocks.mdl" I get an error: The function 'gcb' is not supported by Embedded MATLAB for code generation. See the documentation for eml.extrinsic to learn how you can use this function in simulation. Function 'Configure ECAN 1/Subsystem5/Embedded MATLAB...
by Bobes
Fri Apr 02, 2010 4:12 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

thanks, that is good idea. But I did agree in the beginning of the project to CAN, just did not realize some other things that I have to do, so I am in a bit of stress now :) Anyway... I have noticed new toolbox version, thanks for the debugging support! I will start with the ECAN part of my project...
by Bobes
Wed Mar 31, 2010 8:13 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

1/ I need to communicate between more than two dsPICs
2/ I need to send and receive more bytes in one time step (sending is not a problem, but receiving is slightly a problem)
by Bobes
Fri Mar 19, 2010 9:34 pm
Forum: General Remark and Questions
Topic: SPI - IMU "2"
Replies: 2
Views: 1774

Re: SPI - IMU "2"

ok, uff, found the problem! its in the data-sheet, or I am an an-alphabet... I believe that AD have a bug in their data-sheet. they have addresses for X-Z gyro X-Z accelerometer X-Z magnetometer like this: 0400 0600 0800 0A00 0C00 0E00 1000 1200 1400 But I am running it and finally reading data that...
by Bobes
Fri Mar 19, 2010 9:28 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

Hello, are there any news? I have run in some problems with communication (UART is not enough :) ). I would like to try ECAN. Should I try using your code (or try to make mine), or should I wait? Thanks Kind regards Josef (sorry for me being inpatient, its just that the project deadline is getting c...
by Bobes
Sun Feb 28, 2010 12:28 am
Forum: General Remark and Questions
Topic: SPI - IMU "2"
Replies: 2
Views: 1774

Re: SPI - IMU "2"

update: i have changed back to the interrupt driven SPI bloc, and I am getting some data, just not on all channels and also they seems to be mixed. ie I am getting something that is reacting on my screwdriver (magnetic) but the readout is on accY will work more, just in case someone see some ovious ...
by Bobes
Sat Feb 27, 2010 11:48 pm
Forum: General Remark and Questions
Topic: SPI - IMU "2"
Replies: 2
Views: 1774

SPI - IMU "2"

Hello, I am trying to use SPI: I have ADIS16405. I have tried scheme used in IMU, but I do not exactly understand what are the inputs? I guess they are addresses, but how to get to those numbers? (I am looking at the IMU_dsPIC_30f4012_TestElectronics.mdl) I do not think that my problem is wiring, wh...
by Bobes
Fri Feb 26, 2010 9:39 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: debugging registry
Replies: 2
Views: 2051

Re: debugging registry

thanks, that is good news.
so far this is all I can think of. well actually the I2C selection... but I believe we have discussed that somewhere already
by Bobes
Wed Feb 10, 2010 1:15 pm
Forum: General Remark and Questions
Topic: UART on Explore16
Replies: 11
Views: 4106

Re: UART on Explore16

than it is probably working right
look at the ASCII table http://www.asciitable.com/

hyperterminal is "translating" to ascii
by Bobes
Tue Feb 09, 2010 3:56 pm
Forum: General Remark and Questions
Topic: UART232 Configuration Problem
Replies: 5
Views: 2289

Re: UART232 Configuration Problem

OK.. i think I may see the problem: have you mapped the peripheral properly? (PIN mapping block?)
please attach the mdl file
by Bobes
Tue Feb 09, 2010 2:46 am
Forum: General Remark and Questions
Topic: UART232 Configuration Problem
Replies: 5
Views: 2289

Re: UART232 Configuration Problem

Hello, can you be more specific about the connection? Is the UART connected via USB? or ie via MAX3232 and Rx Tx pins? I am not really an expert, but I would think it is more likely wiring problem. UART should not be sending anything during programming. If you are using UART Rx and Tx, there should ...
by Bobes
Sun Feb 07, 2010 9:12 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: Support for CAN Module?
Replies: 34
Views: 15260

Re: Support for CAN Module?

Hello that is great news, I am really looking forward to that as I will need ECAN soon to implement in my project (I am now waiting for some parts delivery, and PCB to be made) so in few weeks if not days I will be able to test. In case you need some help testing or so, I hope I will be able to help...
by Bobes
Wed Feb 03, 2010 2:42 pm
Forum: General Remark and Questions
Topic: Need Help
Replies: 2
Views: 1781

Re: Need Help

read http://www.kerhuel.eu/wiki/Download there is all you need to know
by Bobes
Wed Feb 03, 2010 2:40 pm
Forum: Requirement, Installation & Configuration
Topic: 100% beginners
Replies: 4
Views: 2761

Re: 100% beginners

1/ install the block-set (put it in some DIR like C:/Program Files/Matlab/Addons/Kerhuel toolbox - do not install it under Matlab/toolbox!) - In simulink you should see the block-set as Embedded Target for microchip (or something like that) 2/ create project - or better start with some example, you ...
by Bobes
Sun Jan 31, 2010 10:06 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: debugging registry
Replies: 2
Views: 2051

debugging registry

Hello, may be I have overlooked it somewhere, but I think it would be a good idea to add i.e.: a tick-box for some general registry settings, to be specific, I need to use MPLAB debugger, with ICD3. This means I have to set i.e.: "_FICD( JTAGEN_OFF & ICS_PGD3 )" in "whatever_main.c". I guess it shou...
by Bobes
Thu Jan 28, 2010 8:29 pm
Forum: Requirement, Installation & Configuration
Topic: Build error in function rt_MatMultAndIncCC_Dbl
Replies: 25
Views: 11177

Re: Build error in function rt_MatMultAndIncCC_Dbl

Seems like some timer problem, you should probably post your mdl file here. Without that its quite hard to find the problem. However I have encountered this problem as well, but I do not recall what was the cause.
by Bobes
Wed Jan 27, 2010 2:08 am
Forum: bug reports
Topic: PORT D bug on DSPIC33FJ64(128)MC804
Replies: 3
Views: 2435

Re: PORT D bug on DSPIC33FJ64(128)MC804

hello I am using 804 as well, I do not think there is any PORTD at all. at least I cant see any pin on the Pin Diagram.
Josef
by Bobes
Tue Jan 26, 2010 11:02 pm
Forum: bug reports
Topic: PIC32. Problems with I2C.
Replies: 3
Views: 2908

Re: PIC32. Problems with I2C.

I dont think I can help you, but you should probably also post your c-file.
Kind regards Josef
by Bobes
Sat Jan 23, 2010 10:59 am
Forum: Requirement, Installation & Configuration
Topic: Build error in function rt_MatMultAndIncCC_Dbl
Replies: 25
Views: 11177

Re: Build error in function rt_MatMultAndIncCC_Dbl

Hello John, may be I can help... I belive I hade same problem: Try clicking on the block "Configure Simulink for dsPIC Target", I belive you have somewhere the path in form "C:\Program Files\..." and it should be in the "DOS" format.. like this: "C:\PROGRA~1\..." That is I think why is there this me...
by Bobes
Thu Jan 21, 2010 10:12 pm
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: QEI - changed target, stoped working
Replies: 2
Views: 2492

Re: QEI - changed target, stoped working

Hello, we (actually my colleague did) have sorted out the problem, right now I am not exactly sure why it did not work, I hope I will have some time to make some report on that and publish it here, just not sure when yet. I did correct the QEI numbering before I posted here.... and that works now. H...
by Bobes
Thu Jan 21, 2010 5:15 am
Forum: Request for new functions / Peripheral / Chip support
Topic: QEI - changed target, stoped working
Replies: 2
Views: 2492

QEI - changed target, stoped working

Hello, I think, it is some trivial problem, but I can not find out where... I have used the example from here: http://www.kerhuel.eu/forum/viewtopic.php?f=1&t=100&start=0&st=0&sk=t&sd=a#p266 When I compile as it is, it works fine, but when I change target to 33FJ128MC804 I start getting these errors...
by Bobes
Tue Jan 19, 2010 2:07 pm
Forum: dsPIC Peripherals
Topic: I2C - alternative pin
Replies: 2
Views: 1989

Re: I2C - alternative pin

ok, would be great.
as for PIC I am using - Register Settings: BitField: ALTI2C, Register: FPOR, 1 = SDA1/SCL1, 0 = ASDA1/ASCL1
by Bobes
Tue Jan 19, 2010 1:52 pm
Forum: dsPIC Peripherals
Topic: I2C - alternative pin
Replies: 2
Views: 1989

I2C - alternative pin

Hello, I am using dsPIC33FJ128MC804. I was wandering if there is setting on I2C block, that would allow me to switch to alternative pin-out (It is not re-mappable, but you have two pairs of pins to select from.. at least that is how I understand it) I would rather use ASDA1 and ASCL1 (pin 42 and 43)...
by Bobes
Tue Jan 19, 2010 1:31 pm
Forum: dsPIC Peripherals
Topic: pwm 2+2
Replies: 4
Views: 2270

Re: pwm 2+2

Hello Lubin,
yes... I have reached this conclusion as well.

However I have now something else: I was trying to set the period externally, but I was asked for uint16. Is this correct?
Thanks
by Bobes
Tue Jan 19, 2010 12:37 pm
Forum: dsPIC Peripherals
Topic: pwm 2+2
Replies: 4
Views: 2270

Re: pwm 2+2

update: it is not possible to run one PWM module with two different frequencies. :(
by Bobes
Mon Dec 28, 2009 10:36 pm
Forum: dsPIC Peripherals
Topic: pwm 2+2
Replies: 4
Views: 2270

pwm 2+2

Hello, this is more of a PIC specialist question: I am using dsPIC33fj128mc802, and I need to generate 4 PWM signals: to drive 2 DC brushed motors (same frequency around 10 kHz but independent duty cycle) and 2 "modeller" servos (same frequency 50Hz but independent duty cycle) my question is: is it ...